Stödprojekt

Backyard är involverade i ett stödprojekt att hjälpa föräldralösa barn i Pokhara, Nepal.
Vi som bor i Sverige har generellt en så hög standard och inkomst att ett litet bidrag till en liten klick människor inte på något sätt försämrar vår livskvalité men faktiskt kan vara livsavgörande för dessa människor.

Personligen har jag länge velat ge bidrag åt hjälpande organisationer men avskräckts inför misstanken att så lite av mina pengar faktiskt skulle komma att nå ända fram. Under ett besök i Nepal hösten 2007 kom jag i kontakt med socialarbetaren Goma Dhakal och hennes ”Rainbow Children Home”. Jag slogs av hennes fantastiska hängivenhet och engagemang för att hjälpa föräldralösa barn i Pokhara i Nepal. Det var då jag bestämde mig för att på mina små vis göra vad jag kan för att bidra till dessa barns framtid.

Om Du vill skänka något så är det mesta uppskattat men det barnen behöver mest är: Kläder (barnkläder), skolmaterial såsom pennor, block och böcker, skolväskor t.ex. ryggsäck typ ”Kånken”. Det barnhemmet behöver mest är pengar att betala; hyra för huset där barnen bor, mat, vatten och elektricitet. Om du vill ge kläder så tänk på att de flesta barnen är i åldern 4-10 år.

Om Du vill skänka något så har Du två alternativ. Antingen genom att själv kontakta Rainbow Children Home på nedanstående adress eller gå via oss på Backyard så hjälper vi Dig att hjälpa dem.
En kanske utnött klysha men ändå fullt aktuell är: ”Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon.”

Rainbow Children Home
Jarewar
Lakeside
Pokhara-6
Nepal
Tel: +977 61 536 273
www.orphancarenepal.org
E-post: rainbowchildrenhome@yahoo.com
humansocietyservicenepal@yahoo.com

Ytterligare en organisation i Nepal som i mitt tycke gör ett fantastiskt jobb är:

http://pema-dorjee.org/

Denna organisation är mycket större och vill Ni hjälpa dem så kan Ni bara kontakta dem direkt via deras hemsida.

Ditt bidrag kostar så lite men ger dem så mycket!

/ Anders Eriksson