Om Backyard

Backyard är ett aktivitetsföretag med skärmflygning som specialitet. Vi startade 2005 i Åre och har numera vårt högkvarter i Ingelstorp på Österlen strax utanför Ystad. Bara ett par kilometer från oss ligger en av Sveriges bästa och mest frekvent besökta skärmflygsställen – Hammars Backar.
Vi bedriver i huvudsak vår skolning inom Paramotor och friflygningsutbildning i Ingelstorp. I mån av tid poch intresse har vi även en ambulerande verksamhet där vi kör kurser i hela Sverige med minst 3 deltagare.
Vi har även utvecklat vårt eget paramotormärke, Karma Paramotors of Sweden. Mer info hittar du på; karmaparamotors.se
Om du vill veta varför fåglarna kvittrar utan att behöva gå en kurs kan du flyga tandem med oss. Mer info om tandemflygning finner du på www.tandemflyg.nu
Om Du vill göra en beställning eller ”bara” har frågor om skärmflygning, kontakta oss på vår mailadress här nedan.

Om oss:
Jag som driver Backyard heter Anders Eriksson.
Jag började flyga i Åre 1998 och är instruktör inom friflygning och paramotor samt tandempilot inom både friflygning och paramotor. 
Utanför skärmflygningen är jag platschef inom bygg. Jag har ”alltid” hållit på med friluftsliv och s.k. äventyrssporter. Bodde 6 år i USA och arbetade bl.a. som pistör, bergsguide och inom bergsräddningen. I 20-års åldern hade jag förmånen att få vara med på några expeditioner i bergsklättring till Pakistan, Nepal och Alaska. Instruktör i fors- och havspaddling. Drev tidigare ett företag med forspaddling och klättring på programmet.

Lotta Vikingsson
Lotta är tandempilot och Sveriges enda kvinnliga utbildningsassistent. Hon har flugit i över 10 år. Professionellt arbetar Lotta inom IT och bor i Göteborg. Lotta är en duktig pilot som alltid är positiv och bjuder på ett leende. Förutom skärmflygning är Lotta aktiv inom flera andra idrotter.

Martin Will
Martin har gjort en fantastisk karriär inom skärmflygning. För bara ett 10-tal år sedan började han med skärmflygning. Idag är han tandempilot, instruktör och f.d. ordförande i Svenska Skärmflygsförbundet.
Martin är en småknäpp västgöte som alltid har en leende på läpparna och bus i blicken.
Martin driver även ett annat företag inom skärmflyg men återkommer alltid till sin gamla instruktör! :)

Simon Källner
Simon är vår mest nyligen inkomna resurs till Karma Paramotors of Sweden. Han har flugit både paramotor och friflygning i ca 15 år och en av Sveriges mest erfarna piloter inom paramotortävlingar. Simons uppgift är som idéspruta och testpilot då han hjälper till att utveckla Karma. Simon är en duktig pilot och en av väldigt få piloter som flyger termik med sin paramotor.

Vi som på ett eller annat sätt arbetar inom Backyard är rena eldsjälar inom skärmflygning. Vi är privilegierade att till viss del få tjäna pengar på det vi älskar mest av allt – att få flyga!