Om oss

Backyard är ett aktivitetsföretag med skärmflygning som specialitet. Vi startade 2005 i Åre och har numera vårt högkvarter i Ingelstorp på Österlen endast ca 3 km från Hammars Backar. Vi bedriver i huvudsak skolning på 3 ställen; Paramotor och friflygningsutbildning på Hammars Backar, paramotorutbildning och vinschkurser i Stockholm och bergskurser på Ålleberg. Vi driver även en butik och har försäljning online via vår egen skarmflygsbutiken.se som är en internetbutik. Den är alltid öppen för beställningar och våra märken är noga utvalda för att ge Dig maximal valuta för pengarna.
Om Du har några frågor, vill göra en beställning eller ”bara” vill snacka om vårt kursupplägg – kontakta oss på vår mailadress här nedan.

Jag som driver Backyard heter Anders Eriksson och är 53 år.

Jag började flyga i Åre 1998 och är instruktör inom friflygning och paramotor samt tandempilot inom både friflygning och paramotor. Jag har dessutom Sydafrikansk Training Flight Instructor licens, sk TFI.

Utanför skärmflygningen är jag snickare med förflutet som bergsguide i USA och Alperna och expeditioner inom bergsklättring till Pakistan, Nepal och Alaska. Instruktör i fors- och havspaddling. Drev tidigare ett företag med forspaddling och klättring på programmet.