Presentation

Backyard är ett aktivitetsföretag med skärmflygning som specialitet. Vi startade 2005 i Åre och har numera vårt högkvarter i Ingelstorp på Österlen strax utanför Ystad. Bara ett par kilometer från oss ligger en av Sveriges bästa och mest frekvent besökta skärmflygsställen – Hammars Backar.
Numera bedriver enbart skolning och tandemflygning i Skåne. Vid bokning av större grupper har vi även en ambulerande service och kan göra kursen eller tandem arrangemanget hos Dig.
Vi driver även en Internetbutik på www.skarmflygsbutiken.se som alltid är öppen för beställningar och våra märken är noga utvalda för att ge Dig maximal valuta för pengarna.
Vi har även utvecklat vårt eget paramotormärke, Karma Paramotors of Sweden. Mer info hittar du på; karmaparamotors.se
Om du vill veta varför fåglarna kvittrar utan att behöva gå en kurs kan du flyga tandem med oss. Mer info om tandemflygning finner du på www.tandemflyg.nu
Om Du vill göra en beställning eller ”bara” har frågor om skärmflygning, kontakta oss på vår mailadress här nedan.

Vi som arbetar åt Backyard:
Jag som driver Backyard heter Anders Eriksson och är 51 år.
Jag började flyga i Åre 1998 och är instruktör inom friflygning och paramotor samt tandempilot inom friflygning och paramotor. Jag har även en Sydafrikansk tandemlicens s.k. Training Flight Instructor licens, TFI.
När jag inte flyger arbetar jag som platschef inom bygg. Jag har också ett förflutet som bergsguide i USA där jag bodde i 6 år och i Alperna samt expeditioner inom bergsklättring till Pakistan, Nepal och Alaska. Instruktör i fors- och havspaddling. Drev tidigare ett företag med forspaddling och klättring på programmet.

Lotta Vikingsson, 55 år
Lotta är tandempilot och Sveriges enda kvinnliga utbildningsassistent. Hon har flugit i över 10 år. Professionellt arbetar Lotta inom IT och bor i Göteborg. Lotta är en duktig pilot som alltid är positiv och bjuder på ett leende.

Martin Will, 45
Martin har gjort en fantastisk karriär inom skärmflygning. För bara 8 år sedan började han med skärmflygning. Idag är han tandempilot, instruktör och ordförande i Svenska Skärmflygsförbundet.
Martin är en småknäpp västgöte som alltid har en leende på läpparna och bus i blicken.

Håkan Polanik, 59
Håkan är en av Sveriges mest erfarna instruktörer inom skärmflygning som arbetat en hel del professionellt på kurser, m.m. Håkan har varit med på flera av resor och flyger tandem när han inte jobbar som fartygskapten.