Presentation

Backyard är ett aktivitetsföretag med skärmflygning som specialitet. Vi startade 2005 i Åre och har numera vårt högkvarter i ÅS strax utanför ÖSTERSUND, alldeles på tröskeln till några av Sveriges vackraste fjäll. Vi bedriver i huvudsak skolning på 3 ställen; Paramotor och friflygningsutbildning i Östersund-Åre, hangflygning och paramotor utbildning på Österlen och paramotorutbildning i Stockholm. Vi driver även en butik och har försäljning online. Vi har också nyligen påbörjat utbildningar i Umeå.
Vår Internetbutik finns på en annan adress, nämligen www.skarmflygsbutiken.se och är alltid öppen för beställningar och våra märken är noga utvalda för att ge Dig maximal valuta för pengarna.
Om Du vill göra en beställning eller ”bara” har frågor om skärmflygning, kontakta oss på vår mailadress här nedan.

Vi som arbetar åt Backyard:

Jag som driver Backyard heter Anders Eriksson och är 50 år.
Jag började flyga i Åre 1998 och är instruktör inom friflygning och paramotor samt tandempilot inom friflygning och paramotor. Jag har även en Sydafrikansk tandemlicens s.k. Training Flight Instructor licens, sk TFI.
Utanför skärmflygningen är jag snickare med förflutet som bergsguide i USA där jag bodde i 6 år och i Alperna samt expeditioner inom bergsklättring till Pakistan, Nepal och Alaska. Instruktör i fors- och havspaddling. Drev tidigare ett företag med forspaddling och klättring på programmet.

Pär Linnstrand, 48
Pelle är paramotor instruktör och tillika ordförande i USK (Utbildning och Säkerhetskommittén i Skärmflygförbundets styrelse). Han är också en av de piloter i Sverige som flugit paramotor längst. Pelle är också en av pionjärerna inom paramotor tandem.
Pelle är lugn, metodisk och pedagogisk. Han besitter ett stort tekniskt kunnande och delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter. Pelle ansvarar för vår paramotor utbildning i Skåne.

Kalle Olsson, 54
Kalle är paramotorinstruktör och tillika bataljonschef i Boden. Han har många års efarenhet inom skärmflygning och då i synnerhet med paramotor. Som instruktör är Kalle lugn och trygg och stressar aldrig.

Pål Hammar-Rognöy, 38
Som en av Skandinaviens mest erfarna piloter i alla kategorier är Pål bl.a. både norsk och svensk landslagspilot/kapten inom Acro och dessutom en av de bästa instruktörerna jag känner. Som människa är han alltid glad och positiv. En mycket bra ambassadör för sporten. Pål arbetar åt oss då och då och är bosatt i Åre.