Kurser

Våra kurser är noga utformade för att dels motsvara Svenska Skärmflygsförbundets krav och samtidigt innehålla de praktiska och teoretiska moment som vi tycker är viktiga. Vi försöker hela tiden att arbeta efter erkända pedagogiska principer. Eftersom detta är ett konstant föränderligt arbete så är det viktigt för oss med feedback av Dig som elev på våra kurser.

På kurserna varvas alltid teori och praktik. På en idealiskt genomförd kurs spenderas hela första och större delen av den andra dagen i ”teorisalen” då Du som elev behöver få nödvändiga kunskaper för att på ett säkert sätt kunna genomföra de praktiska momenten. Men eftersom vi sysslar med en väderkänslig aktivitet så kan detta idealiska upplägg komma att ruckas på. Däremot kommer vi aldrig att äventyra säkerheten i våra kurser.

Ibland kan vi minimera teorin genom att sända den till Dig som elev före kursen. Du måste då själv läsa in teorin ungefär på samma sätt som på en distanskurs. Vi skickar Dig då vårt eget material samt teoriboken, ”Lär dig flyga” På så vis kan vi banta antalet dagar i lektionssalen och spendera dem praktiskt istället.

På våra paramotorkurser har vi alltid max 4st elever per instruktör på paramotordelen. Detta för att Du som elev ska ha största möjliga chans att bli klar med Din licens under kursen.
På våra grundkurs + bergsbehörighet har vi max 8 st deltagare.

Vi använder ALLTID årets skärmmodeller och om Du vill handla av oss efter kursen så kan Du dra av 25% av kurspriset på en utrustning. OBS! Kan inte kombineras med andra rabatter.

Vi har också vädergaranti som innebär att de dagar som ”går bort” på kursen i form av dåligt väder får Du komma tillbaka och göra om efter kursen i upp till 6 månader efter kursens slut. Efter det behöver Du en ”avrostningskurs” som kostar 1500:- När vi kör kurser på ”annan ort” måste du som elev vara beredd på att komma till oss i Östersund eller Stockholm för att ”göra klart utbildningen” efter kursen om Du inte blir helt färdig med den inom den föreskrivna tiden.

Vi önskar Dig varmt välkommen som elev på någon av våra kurser!

För aktuella kursdatum, vg se ”Kalender för XXXX” under ”Skärmflygning” fliken!