Tandemflygning

OBS! All nedanstående information finns även på vår webbsida för tandemflygning, tandemflyg.nu

Flyg Tandem med oss!
Upplevelser är den enda presenten man aldrig kan få för mycket av! Därför är ett upplevelsebaserat presentkort den perfekta presenten till Din vän som har ”allt” men inte har gjort allt!
Följ med och flyg tandem med oss! Vi flyger året-runt på Hammars Backar i Skåne samt från vårt eget lilla flygfält i Skåne. Vi erbjuder även tandemflygning med paramotor året-runt!
Vem kan flyga? Alla kan flyga, gammal som ung utan några som helst förkunskaper.
Nedan finner Du Sveriges största utbud, alternativ och priser på tandemflygning:

Vi arrangerar tandemflygning på följande ställen:
- Hammars Backar, Österlen (friflygning tandem året-runt men i synnerhet maj-augusti)
- Skåne (paramotor tandem och friflyg tandem året-runt)
- Skåne (friflygning tandem från vår egen vinsch, året-runt)

Lite info om tandemflygning på Österlen, vår och sommar.
Normalt flyger vi på sommaren från Hammars Backar till Ale Stenar (öster om Ystad) på sydvästlig vind. Ofta startar vi vid vårt egna lilla smultronställe fritt från andra skärmar och bilar på startplatsen.
Men när vinden kommer från ostlig riktning så kan det bli fråga om Ravlunda strax norr om Kivik.
Mötesplats: På överenskommen plats. På Österlen flyger vi året-runt men i synnerhet på sommaren varje dag som det är flygbart!
Välj mellan följande alternativ:

Standard.

Du får flyga med en tandempilot och se Ale Stenar från ovan. Vi flyger över vattnet, över gräsbeklädda kullar, ömsom vid åkermark och ömsom över betesmarker för kor. Allt i en makalöst vacker inramning med havet och den Österlenska himlen. Flygtiden är ca 15 minuter. Garanterat en oförglömlig upplevelse!
Tandem Standard är personligt och är giltigt i 12 månader från inköpsdatum. Pris: 1200:-

Tandem à la carte.

Med Tandem à la carte flyger vi 20 min med passageraren. Piloten berättar lite om sporten och varför man flyger. Vi får här en chans att bekanta oss med varandra. Direkt efter flyget får deltagaren ett SD kort av oss med bilder eller en filmsnutt från flygningen. Vi flyger garanterat över Ale Stenar och beroende på hur vinden ligger väljer piloten kanske även att flyga bort till Hammars Backar, en sträcka på ca 4 km. Oavsett garanterar vi ett minne för livet!
Tandem à la carte är personligt och giltigt i 24 månader. Pris: 1595:-

Uppgradering av presentkort tandemflygning.

Alla standard presentkort kan uppgraderas på plats till lyxvarianten. Uppgradering kostar 400:- och betalas direkt till arrangören. OBS! Gäller ej Paramotor Tandem a la carte.

Tandem paramotor.

Slå dig ner i vår komfortabla tandemtrike, sätt på hjälmen och känn vibrationerna från motorn när vi taxar ut på startbanan, startar och tar oss upp till några hundra meters höjd. Här är våra alternativ:

Paramotor Standard, 1600:-

Vi flyger en tur över landskapet och avslutar med en en lågsniffning. Flygtid: Ca 10-15 min.

Paramotor a la carte, 2200:-

Vi flyger efter passagerarens önskemål och vi kan hålla oss runt ett ojekt på marken om passageraren vill fotografera, t.ex. sitt eget hus, etc. Kanske flyger vi och landar utanför ett café för att efter avslutad fika fortsätta på vår flygning. Direkt efter flyget får deltagaren ett SD kort av oss med bilder eller en filmsnutt från flygningen.
Inom Tandem Paramotor har Vi en stående kapacitet att erbjuda tandemflygning året-runt på Österlen och dessutom en ambulerande service till flera andra platser i Sverige.
Om vi ska komma till dig med vår maskin så ber vi att få lämna en offert.

Grupparrangemang inom tandemflygning.

Vill Du/Ni flyga tandem på Era egna domäner? Har Ni tillgång till ett stort fält, ca 1000×1000 meter? Kontakta då oss så skickar vi en offert och kommer till Er med vår utrustning och piloter.
OBS! Arrangemanget kan även utökas till att omfatta andra aktiviteter under den tid då deltagare väntar på att få flyga.

Prova-på-skärmflygning

är en aktivitet där du som deltagare får möjlighet att lära Dig grunderna inom skärmflygning, prova att hantera en flygskärm själv och även prova på att flyga nerför en mindre kulle. Som grädde på moset får du i slutet av aktiviteten även flyga tandem med din instruktör. Kursen kostar 3000:- per deltagare vid minst 2 deltagare och tar ca. 3-4 timmar. Om Du sedan vill gå vidare och ta licens så får Du dra av 1000:- på kursavgiften till den kursen.

Lite info om tandemflygning:

Försäkring ingår givetvis i priset. Den täcker både pilot, passagerare och ”tredje part”.
På sommaren på Österlen behöver vi lite mer vind för att kunna flyga. Där är en idealisk dag då det blåser mellan ca 8-11 m/sek. sydvästlig vind. Vindriktningen är också viktig. På Hammars Backar är det idealiskt med vind från sydväst. Skulle vinden istället vara rak västlig eller nordlig på Österlen så kan vi inte flyga alls. Vi flyger heller aldrig i nederbörd och sällan eller aldrig i dimma.

Bokning och betalning av presentkort och/eller tandemflygning:

Kontakta oss på tel: 070-758 44 00 och boka via telefon eller skicka ett mail på vår mailadress. Sedan kan Du antingen betala via bankgiro eller kontant i butiken. Där kan Du även betala med kort.
Om du vill boka ett presentkort så behöver du bara betala in priset för det aktuella presentkortet på bankgiro:
Mottagaren av presentkortet väljer sedan själv vilken aktivitet hon/han vill göra och ringer oss dessförinnan och bokar tid/plats när/var han/hon vill göra aktiviteten. Tillsammans kommer vi överens beroende på väder och andra förutsättningar.
Presentkortet är personligt och är giltigt i 1 resp. 2 år från utfärdande datum.

Om du vill boka ett presentkort så behöver du bara betala in priset för det aktuella presentkortet på bankgiro:

5824-3205 Mottagare: Backyard Sweden, Tuvebäcksvägen 116 Ingelstorp, 27175 Glemmingebro.
Skicka oss därefter ett mail med nedanstående information:
Namn på vem/vilka som presentkortet kommer ifrån.
Namn på personen som skall ha presentkortet.
Adress dit presentkortet skall skickas.
Datum när presentkortet skall skickas.
Tel till Dig som bokar presentkortet.
Alternativet är att vi skickar Dig presentkortet ofyllt och Du fyller i det själv.
Så fort vi har fått inbetalningen så utfärdar vi presentkortet och skickar det på det datum Du önskar till den adress Du önskar.
VÄLKOMMEN!